Internetudbyder Guide – Billigt Mobilt Bredbånd Find de billigste internetudbydere – alt i mobilt bredbånd

26. august 2009

Internet tilbud – Udbydere af Bredbånd

Filed under: Om Bredbånd — Tags: , , — Bredbånd @ 21:08

I Danmark har vi en masse forskellige udbydere af bredbånd og mobilt bredbånd. For den normale dansker kan det godt være noget af en jungle af skulle spotte det bedste selskaber med alle de mange internet tilbud vi konstant bombes med. (Lidt det med at se skoven for bare træer).

Et vigtigt skridt er at kigge på din nuværende internetløsning – undersøge hvad du præcist har og dernæst finde ud af hvad dit behov nu og fremover vil være.

Vigtige elementer kan være, men ikke begrænset til:

  • Hastigheden (altså hvor hurtigt kan du hente og sende data mellem dig og internettet)
  • Stabiliteten (et udtryk for hvor stabil din forbindelse er – nogle udbydere har tæt på 100% oppetid, mens andre godt kan opleve problemer med at holde en konsekvent linie åben).
    Det er fx. vigtigt hvis du bruger din internetforbindelse til bla. computerspil – mange online spil vil lukke dig ud af systemet hvis din forbindelse ikke er helt stabil, og det kan være rigtig frustrerende for mange.
  • Supporten (her er der mange virksomheder der vælger at spare, med det resultat at du som kunde skal vente lang tid på at få løst dine problemer.)
  • Prisen (priserne skal svinge meget mellem de forskellige udbydere, selvom det kan virke til at det er samme produkt de sælger. Min klare erfaring er dog at pris og samlet kvalitet sjældent hænger sammen her)
  • Forbrug (hvor meget data transport har du behov for. Film og video generelt bruger meget, mens din e-mail og normal internetsurfen ikke bruger så meget)
  • Mobilt eller stationært (vigtigt at overveje om det er internet du kun skal bruge derhjemme, eller om du vil kunne tage internettet med dig overalt på din vej – mobilt bredbånd er normalt en løsning hvor du blot skal indsætte en lille USB key i din bærbar, og du er så på nettet overalt. Kan reelt ses som en mini-mobiltelefon du sætter til din bærbar)

Ud fra disse elementer kan du finde ud af hvad dit reelle behov er og derfra finde den helt rigtige bredbånds udbyder. Du kan finde en sammenligning af bredbånds udbydere vi har lavet på udbydere der har tilbud på bredbånd lige nu.

Tag først beslutningen når du er helt sikker!
Pga. de mange priskrige på internetudbyder markedet, betyder det tit at du vil kunne se rigtig gode slagtilbud fra udbydere, men det kan tit godt betale sig lige at slå lidt koldt vand i blodet. Ofte vil din nuværende bredbånds udbyder være tvunget til at få med i priskrige og kan ofte tilbyde dig det samme som konkurrenterne tilbyder efter kort tid. Så er du tilfreds med ting som prisen, supporten og stabiliteten, så anbefaler jeg at du tager kontakt til dit nuværende selskab for at høre om de kan match nogle af de tilbud de andre har.
Da udbyderne vil gøre meget for at holde på deres kunder, vil du ofte opleve at du kan få dig nogle fordele ved at være en loyal kunde.

8. august 2009

Fordele ved bredbånd

Filed under: Om Bredbånd — Tags: , , , , , , — Bredbånd @ 21:25

Mange der sidder på ældre internetforbindelser spørger sig selv hvad fordelen mon er ved disse bredbånd og mobile bredbånd der snakkes og skrives så meget om på nettet og vises som reklamer i TV.

Har man ikke det kraftige internetbehov så kan det være svært at argumentere for et meget hurtigere, mere stabilt og altid forbundet internet. Ja hvis ikke lige du netop ikke er på nettet pga. din sløve forbindelse du er træt af, og med en følelse af at man spilder tiden mere på ventetid end man reelt får igen via viden fra nettet.

Traditionelt ægte bredbånd er internet/data der sendes gennem lysleder / optiske fibre hvilket gør at man kan sende store mængder data over store distancer.
Kendetegnet med ægte bredbånd er også at data sendes symmetrisk – dvs. både upload og download på samme tid og med mulighed for at sende samme datamængder.

Det betyder at man ikke kan bruge de normale kobber forbindelser man ellers høre så meget om til ægte bredbånds forbindelse. Dette gør dog også at internet med lysetshastighed der kan transporterer enorme datamængder i en enkelt lysleder – kan give dig uanet muligheder indenfor hastighed på nettet.

Af bredbåndsudbydere i Danmark kan nævnes:

7. august 2009

Hvad er bredbånd?

Filed under: Om Bredbånd — Tags: , , , , , , , , , — Bredbånd @ 14:07

I dagens Danmark er bredbånd blevet en betegnelse for generelt hurtigt internet der generelt sendes gennem lysleder / optiske fibre hvilket gør at man kan sende store mængder data over store distancer. Kendetegnet med ægte bredbånd er også at data sendes symmetrisk – dvs. både upload og download på samme tid og med mulighed for at sende samme datamængder.

Personligt sidder jeg på en 10 / 10 Mbit bredbånds forbindelse fra Dansk Bredbånd – Denne forbindelse har en konsekvent hastighed i både upload og download og er en sand fornøjelse af benytte, hvis man lige ser bort fra prisen 🙂

lyslederNogle forledes til at tro at de har bredbånd i hjemmet, men ofte viser det sig at være en normal kabelforfindelse eller ADSL – disse forbindelser må ikke forveksles med bredbånd da de bygger på en helt anden teknologi og har helt andre og lavere hastigheder.

Bredbånd kan pga. lysleder kablerne sende mange flere informationer og meget hurtigere end de traditionelle kobberkabler man tit høre om ved traditionelt internet gennem modem/ADSL. Bredbånd har denne egenskab da data rejser med lysets hastighed og man kan koble flere lysledere sammen på samme forbindelse der i  princippet gør at man ikke har en øvre grænse i hastighed af datatransfer.

Bredbåndsudbydere

1. august 2009

Internetudbyder opstart

Filed under: Om Bredbånd — Tags: , , , , — Bredbånd @ 04:10

Her vil du kunne læse om de forskellige danske internetudbydere. Alt fra gennemgang af deres produkter / ydelser til egne erfaringer med dem.
Vi vil give plads til at brugere kan spørge til råds omkring køb af internet og give plads til skribenter der vil ytre sig omkring valg af internet i Danmark. Der findes typer af internet til ethvert behov.
Alt indenfor mobiltbredbånd og billig bredbåndsforbindelser.

Har du specifikke emner du gerne vil læse mere om, så tøv ikke med at skrive en kommentar her på siden.

Powered by WordPress